یکی از اجزای مستحکم کننده سازه های فلزی که سقف را در برابر نیروی باد یا زلزله محافظت می کند، انواع مهاربندهای سوله می باشد. سقف سوله ها غالباً شیب دار بوده و بسته به سلیقه و کاربری کارفرما، گاه مسطح یا قوسی می باشد. عموماً برای پوشش سقف سازه ها از ورق های گالوانیزه، ساندویچ پانل و پلی کربنات استفاده می شود.

مهاربندهای سوله به روش های مختلفی تولید و استفاده می شوند. یکی از ویژگی های کلیدی مهاربندی سوله، طراحی کششی است که چارچوب سوله را به هم متصل کرده و یکپارچگی سقف سازه را فراهم می کند. به علاوه یکی دیگر از کاربردهای این تجهیزات انتقال بارهای جانبی به سقف به عنوان بخشی از سازه فلزی و ایجاد سطح مقطع کافی برای اطمینان از پایداری فنر است.

مهاربندهای پرکاربرد سوله:

  • مهاربندهای قائم و عمودی
  • مهاربندهای افقی

استفاده از انواع مهاربند سوله در ساخت سازه‌های فلزی به دلیل کارایی و نحوه انتقال بار این بادبندها است. مهاربندها بر اساس نوع ساختمان و کاربردشان در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار می‌گیرند:

  • مهاربندی عمودی بین ستون های دال عمودی نصب می شود تا قابلیت انتقال عمودی بارهای اضافی به کف را داشته باشد. در اکثر سازه های فلزی از این مدل برای افزایش استحکام و مقاومت در برابر پیچش تحت تاثیر نیروهای عمودی اضافی استفاده می شود.
  • همچنین تعدادی مهاربند به صورت افقی در سازه ها ساخته میشود. این الگوی مهاربندی مسیری برای انتقال نیروهای افقی اضافی به مهاربندی عمودی در هر طبقه ایجاد می کند. طرح های زیادی برای نصب بادبندهای افقی بر روی سقف ساختمان وجود دارد. ساختمان های مستحکم دارای مهاربندی های افقی در هر طبقه برای تقویت سازه هستند.